nieuws

Groene energie uit slachtafval

Slagersnieuws

TILBURG – Rendac, onderdeel van VION Ingredients, en biotechnologiebedrijf Paques gaan samen een afvalwaterverwerkend systeem bouwen waarmee groene energie wordt geproduceerd.

Groene energie uit slachtafval

SON – Rendac, onderdeel van VION Ingredients, en biotechnologiebedrijf Paques gaan samen een afvalwaterverwerkend systeem bouwen waarmee groene energie wordt geproduceerd.

Rendac verzamelt karkassen en slachtafval. In de fabriek in Son wordt een groot gedeelte van dit afval verwerkt tot biogas. Dit proces verbruikt veel water dat nu nog wordt verwerkt in een afvalverwerkende installatie, wat veel energie kost, bericht VMT

De samenwerking met Paques betekent dat het afvalwater in de toekomst zal worden verwerkt door een anaerobe behandeling, gecombineerd met een Annamox-behandeling die stikstof verwijdert uit het afvalwater. In een gecombineerde warmte- en energiefabriek zal het geproduceerde biogas omgezet worden in elektriciteit en warmte.

De geproduceerde elektriciteit is evenveel als het verbruik van ongeveer 3000 huishoudens. Met de nieuwe installatie kan bovendien 1600 ton aan CO2-emissies worden bespaard.

Reageer op dit artikel