nieuws

Groei in productie vlees blijft achter

Slagersnieuws

VOORBURG – De productie van vlees, kip en zuivel is vorig jaar licht gegroeid, maar blijft desondanks flink achter bij de productie van de overige voedingsmiddelen, zoals groente, koffie, thee en snacks.

Groei in productie vlees blijft achter

VOORBURG – De productie van vlees, kip en zuivel is vorig jaar licht gegroeid, maar blijft desondanks flink achter bij de productie van de overige voedingsmiddelen, zoals groente, koffie, thee en snacks.

Dit blijkt uit een overzicht van meerjarige gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De productie van vlees, kip en zuivel nam vorig jaar toe met 2,7 procentpunt. Dat is weliswaar meer dan in de twee voorgaande jaren, maar flink minder dan in 2004. Ook is het huidige productieniveau nog steeds behoorlijk lager dan dat in de jaren 1997 tot en met 2000. Hierin is natuurlijk het effect merkbaar van de krimp van de veehouderij rond de eeuwwisseling.

Ondertussen blijft de productie van overige voedingsmiddelen in een ononderbroken lijn stijgen, en sterker dan die van vlees, kip en zuivel. Vorig jaar bedroeg volgens de cijfers van het CBS de groei van de overige voedingsmiddelen 3,8 procentpunt meer dan in 2006. Daarmee ligt het productievolume van groente, dranken en ook van snacks op het hoogste niveau ooit.

 

Reageer op dit artikel