nieuws

Gezonder vlees in supermarkten

Slagersnieuws

EDE – Supermarkten gaan vanaf april gezondere vleesproducten verkopen. Bedenker, ontwikkelaar en producent van de vleessoorten is vleesverwerker Enkco.

EDE – Supermarkten gaan vanaf april gezondere vleesproducten verkopen. Bedenker, ontwikkelaar en producent van de vleessoorten is vleesverwerker Enkco.

Dat zegt commercieel manager retail Harold Rouweler van Enkco op de site www.meatandmeal.nl. De nieuwe vleesconcepten bevatten minder zout en minder vet en komen in hetzelfde schap te liggen als het gangbare vlees. ‘De consument zal vaker kiezen voor het gezondere product en is in de meeste gevallen ook bereid daar iets meer voor te betalen’, aldus Rouweler.

VK’s
Het gaat volgens de commercieel manager om een VK’s die onder private label in de supers komen te liggen. Volgens Enkco introduceren vrijwel alle grote supermarkten dit assortiment. De producten zijn te herkennen aan een etiket waarop staat: ‘100 procent smaak, 75 procent minder vet en 25 procent minder zout’.

Einde Fit & Good
Naast deze introductie stopt Enkco met Fit & Good in de supermarkten. Dit zijn vleesproducten, zoals een Hollandse gehaktbal, een Italiaanse filet, een Griekse schijf en Mexicaanse gehaktballetjes, die zijn bereid met de vet- en vleesvervanger Meatless.
Het product is in de supers geflopt, omdat het voor de consument te ingewikkeld was. ‘Ze snapten niet of het nou vlees was, of een vegetarisch product, of een mix van beiden. Daarnaast zeggen termen als Mexicaanse gehaktballetjes, Griekse schijven of Italiaanse filets mensen niets. We hebben nu geleerd om het simpel te houden’, zegt Rouweler. 
 

Reageer op dit artikel