nieuws

Geld verdienen aan sponsoring

Slagersnieuws

SlAGERSWERELD – Adverteren in een clubblad, hapjes verzorgen bij een evenement. Elke slager wordt wel eens benaderd voor een sponsorbijdrage. Vaak is dit eenzijdig contact en kopen de leden van de vereniging hun vlees en vleeswaren gewoon in de supermarkt. Hoe gaat sponsoring nu geld opleveren?

SlAGERSWERELD – Adverteren in een clubblad, hapjes verzorgen bij een evenement. Elke slager wordt wel eens benaderd voor een sponsorbijdrage. Vaak is dit eenzijdig contact en kopen de leden van de vereniging hun vlees en vleeswaren gewoon in de supermarkt. Hoe gaat sponsoring nu geld opleveren?

Een lid van de bakkersbond NBOV bedacht een tegenprestatie voor de sponsoring. Een plan dat net zo goed kan werken voor de slagerij. Dit bedrijf sponsort bijvoorbeeld 5 procent van het totaalbedrag dat de leden van de club of vereniging bij elkaar weten te sparen aan kassabonnen.

Sponsorgeld eerst ‘kopen’
Het idee is simpel: ‘De vereniging in kwestie roept al haar leden op vlees en vleeswaren bij Slager Jansen te kopen. Deze leden sparen samen hun kassabonnen en de slager betaalt bijvoorbeeld 3 procent, 5 procent of 10 procent terug in de vorm van advertenties in het clubblad, cadeaubonnen voor de bingoavond of belegde broodjes tijdens de wandelvierdaagse. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De vereniging krijgt de sponsoring, maar ook de slagerij profiteert van dit samenwerkingsverband. U heeft ook niet meer het dilemma wat u een grote club moet geven of een kleine.

Reageer op dit artikel