nieuws

Gehakt oorzaak salmonella-uitbraak Deurne

Slagersnieuws

DEURNE – Gehakt van een lokale slager is mogelijk een bron geweest van de salmonellabesmettingen die in maart/april de kop opstaken in het Brabantse Deurne.

Gehakt oorzaak salmonella-uitbraak Deurne

DEURNE – Gehakt van een lokale slager is mogelijk een bron geweest van de salmonellabesmettingen die in maart en april de kop opstaken in het Brabantse Deurne.

Uit onderzoek van de GGD en Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) is gebeleken dat het gehakt van een lokale slager is besmet, maar ook dat het gehakt niet de enige bron is geweest.

Van half maart tot eind april werden in totaal meer dan 65 mensen in en rond Deurne ziek door een besmetting met een Salmonella-bacterie, schrijft FoodHolland. Ongeveer de helft van de getroffen mensen werd voor een korte periode in het ziekenhuis opgenomen.

Op basis van vragenlijsten die door 63 patiënten en 42 niet-zieke mensen werden ingevuld, leidde het spoor naar een slager of supermarkt. Uit de monsters van de vleeswaren uit de supermarkt bleek echter dat daar niets mis was. Wel werd in een bevroren portie gehakt van een van de patiënten het zelfde type Salmonella aangetroffen dat veel mensen ziek heeft gemaakt. Omdat dit het enige ‘positieve’ monster is, gaat de GGD ervanuit dat er ook andere bronnen geweest zijn.

Reageer op dit artikel