nieuws

Geen vlees in MKB Top 100

Slagersnieuws

DEN HAAG – De MKB Innovatie Top 100 telt dit jaar geen vleesinnovaties. Alleen Bugs Organic Food, een co-initiatief van wildhandel Ruig, komt als vleesgerelateerde innovatie voor in de Top 100 meldt Meat & Meal.

Geen vlees in MKB Top 100

DEN HAAG – De MKB Innovatie Top 100 telt dit jaar geen vleesinnovaties. Alleen Bugs Organic Food, een co-initiatief van wildhandel Ruig, komt als vleesgerelateerde innovatie voor in de Top 100 meldt Meat & Meal.

Bugs Organic Food is een samenwerkingsverband tussen de firma Ruig, Sligro en een drietal Nederlandse insectenkwekers, met de Wageningen Universiteit. Bugs Organic Food brengt eetbare insecten als voedsel op de Nederlandse markt in de vorm van ‘geaccepteerde en veilige voeding’. Zo brengt Bugs sinds januari 2008 gevriesdroogde sprinkhanen, meelwormen en buffalo’s op de markt voor de horeca.

Het komende jaar zal het assortiment uitgebreid worden met een drietal nieuwe insectensoorten en wordt insecteneiwit industrieel verwerkt in een aantal nieuwe producten. Bugs Organic Food wil hiermee het fenomeen ‘wat een boer niet kent, eet hij niet’ doorbreken. Bugs wil tevens inspelen op de trend van minder vlees eten om het milieu te sparen.
 

Reageer op dit artikel