nieuws

Geen slager op weekmarkt Kuinre

Slagersnieuws

KUINRE – Kuinre krijgt een eigen, bescheiden weekmarkt van zes kramen. Het gaat voorlopig om een proef van één jaar. Vanaf 6 november stallen ambulante handelaren iedere donderdagmiddag hun boeltje op het vernieuwde Waagplein. Daar is geen slager bij.

Geen slager op weekmarkt Kuinre

KUINRE – Kuinre krijgt een eigen, bescheiden weekmarkt van zes kramen. Het gaat voorlopig om een proef van één jaar. Vanaf 6 november stallen ambulante handelaren iedere donderdagmiddag hun boeltje op het vernieuwde Waagplein. Daar is geen slager bij.

 

Welke neringdoenden zich aandienen, is nog niet bekend. Zeker is dat er géén slager tussen zit. De vleesbranche is uitgesloten van deelname, vanwege de keurslager in Kuinre. ‘De komst van de markt mag natuurlijk niet de doodsteek betekenen voor bestaande middenstand’, aldus wethouder Peter van der Terp in De Stentor. Keurslager Mulder, die met z’n huisgemaakte worsten geregeld prijzen wint, is de enige winkelier in het dorp. De warenmarkt levert volgens de wethouder een zinvolle bijdrage aan de leefbaarheid. ‘Een impuls voor het voorzieningenniveau. We hopen Kuinre hiermee vitaler te maken.’ In overleg met Plaatselijk Belang en de ondernemersvereniging Kuinre wordt het succes van de weekmarkt bepaald. De proef loopt tot uiterlijk 31 oktober 2009.

 

 

 

Reageer op dit artikel