nieuws

Geen opvolgers voor Belgische slagers en bakkers

Slagersnieuws

BRUSSEL – Drie op de tien Belgische ondernemers stoppen de komende tijd met hun bedrijf. Onder hen heel wat slagers, bakkers en vishandelaren die geen opvolgers met voldoende vakkennis meer vinden.

Geen opvolgers voor Belgische slagers en bakkers

BRUSSEL – Drie op de tien Belgische ondernemers stoppen de komende tijd met hun bedrijf. Onder hen heel wat slagers, bakkers en vishandelaren die geen opvolgers met voldoende vakkennis meer vinden.

Deze ambachtelijke beroepen lijken met uitsterven bedreigd, stelt Patrick Claerhout in zijn opinie in het Belgische trends.be. ‘Een hele generatie ondernemers en zelfstandigen die in de jaren na de oorlog geboren zijn, bereikt straks de pensioengerechtigde leeftijd. Velen onder hen hebben goed geboerd, maar niet allemaal. Uit een enquête van Unizo blijkt dat 55 procent van de ondernemers zich zorgen maakt over de financiële situatie in geval van pensionering,’ vervolgt hij. Maar dat is nog niet alles. ‘In de detailhandel en de horeca is de verkoop van het handelsfonds heel moeilijk geworden. Bovendien zijn goede opvolgers, familiaal of niet, moeilijk te vinden, en blijft de financiering een knelpunt. De banken zijn zeer voorzichtig, en jonge zelfstandigen die zich in de schulden steken om een zaak over te nemen, houden sowieso een hoog risico in.’

Naar het hele artikel in trends.be (nieuws en opinie over economie en financiën).
 

 

Reageer op dit artikel