nieuws

Geen antibiotica bij slager Pessers

Slagersnieuws

TILBURG – Koen Pessers van slagerij Fons Pessers garandeert dat in zijn varkensvlees geen antibiotica zit. Hij heeft er een speciaal convenant met zijn grossier voor op laten maken.

Geen antibiotica bij slager Pessers

TILBURG – Koen Pessers van slagerij Fons Pessers garandeert dat in zijn varkensvlees geen antibiotica zit. Hij heeft er een speciaal convenant met zijn grossier voor op laten maken.

‘In januari 2012 wil ik hier écht mee aan de weg timmeren,’ zegt Pessers die vanaf dat moment ook richting klanten reclame wil gaan maken. Boeren die hun varkens gezond willen houden, geven antibiotica aan de dieren. Wie dagelijks vlees van deze varkens eet, is op den duur ongevoelig voor dit medicijn. Pessers heeft nu de garantie dat als één van zijn varkens wel antibiotica toegediend krijgt, hij vervolgens 2 maanden op stal staat. Zo weet de slager zeker dat geen antibiotica meer in het lijf van het dier zit op het moment dat deze wordt geslacht.

Koen is de vijfde generatie die in de winkel staat. In 2000 nam hij de slagerij over van zijn vader Fons. Hij bezit drie winkels in Tilburg en een productieruimte in Riel.

Meer over het convenant en slager Koen Pessers in een van de komende nummers van Vleesmagazine.

Reageer op dit artikel