nieuws

Geen aanwas van vegakindjes

Slagersnieuws

DEN HAAG – Er is geen sprake van een groeiende groep kinderen die een vegetarisch eetpatroon wil aannemen.

Geen aanwas van vegakindjes

DEN HAAG – Er is geen sprake van een groeiende groep kinderen die een vegetarisch eetpatroon wil aannemen.

Uit gegevens van het Voedingscentrum blijkt dat het aantal vragen van ongeruste ouders van kinderen die opeens geen vlees meer willen eten ongeveer stabiel blijft.  Daarnaast laat de voedselconsumptiepeiling bij jonge kinderen, die het RIVM in 2005/2006 heeft uitgevoerd, zien dat het percentage kinderen met een vegetarisch voedingspatroon niet is toegenomen en minder dan 1% bedraagt, meldt Meatandmeal.nl 

Vragen
Het wordt gesteld door minister Klink van Volksgezondheid in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer naar aanleiding van het artikel ‘Zielig voor de dieren- Steeds meer kinderen zijn vegetariër’ in het dagblad NRC Handelsblad van 2 februari.

Volgens Klink is de de huidige informatievoorziening over de voedingsbehoeften van kinderen, met daarbij de mogelijkheid van een vegetarisch eetpatroon, vanuit het Voedingscentrum afdoende. Wel heeft Klink met het Voedingscentrum afgesproken dat de informatie op de website over een vegetarisch voedingspatroon en kinderen beter geclusterd kan worden om het meer toegankelijk te maken.
 

Reageer op dit artikel