nieuws

Funs Rutten Worstmaker/Traiteur van het Jaar

Slagersnieuws

VIANEN – Gildeslager Funs Rutten uit Panningen heeft maandag 19 januari de titel Worstmaker en Traiteur van het Jaar nationaal 2009 in de wacht gesleept. Tineke Verburg reikte de gecombineerde titel, die dit jaar voor het eerst te winnen was, uit tijdens de jaarvergadering van het Worstmakersgilde.

Funs Rutten Worstmaker/Traiteur van het Jaar

VIANEN – Gildeslager Funs Rutten uit Panningen heeft maandag 19 januari de titel Worstmaker en Traiteur van het Jaar nationaal 2009 in de wacht gesleept. Tineke Verburg reikte de gecombineerde titel, die dit jaar voor het eerst te winnen was, uit tijdens de jaarvergadering van het Worstmakersgilde.

Tweede werd Gildeslager Arno de Best uit Nieuw-Bergen en Gildeslager Wout Sterrenburg uit Krimpen aan de Lek sleepte de derde prijs in de wacht. Funs Rutten was twee keer eerder genomineerd voor de titel Worstmakerij van het Jaar en deze editie een van de elf genomineerden voor de titel Worstmakerij en Traiteur van het Jaar. In een eerste reactie zei eigenaar Funs Rutten (rechts op de foto) ‘verbijsterd’ te zijn. ‘Het is super. Een prestatie neergezet met het team.’ En zich richtend naar drie van zijn medewerkers die met hem op het podium stonden: ‘Jongens bedankt!’

Beste Worstmaker

De prijs voor beste Worstmaker ging naar Robèr Aarnoutse uit Gennep, die ’s middags twee keer eerder op het podium stond om de prijzen kampioen worstmakerij-traiteur en kampioen worstmakerij regio Limburg in ontvangst te nemen. Aarnoutse grapte tegen presentatrice Tineke Verburg die hem de beker overhandigde: ‘Die beker staat jou ook leuk.’ Op de vraag van Verburg of hij het echt niet verwacht had reageerde Aarnoutse dat hij blij verrast was. ‘Zoiets win je niet zo heel vaak.’   De TNO-hygiëneprijs 2009, toegekend aan de slager met microbiologisch gezien de meest veilige producten, was voor Gildeslager Daan van der Linden uit Brakel.
 

Meester Worstmakers

Ook werden de geslaagde Meester Worstmakers op het podium gehaald. Zij kregen uit handen van Verburg hun Meester Worstmaker-certificaat, cijferlijst en het speciale speldje dat bij de titel hoort. Nico Runderkamp uit Volendam werd als best geslaagde Meester Worstmaker in het zonnetje gezet.
 

Reageer op dit artikel