nieuws

Frisse start Platform Jonge Slagers

Slagersnieuws

VELP – Platform Jonge Slagers (PJS) is maandag 21 september opgericht. ‘De eerste bijeenkomst stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar,’ stelt bestuurslid Sandra Runderkamp (foto).

Frisse start Platform Jonge Slagers

VELP –  Platform Jonge Slagers (PJS) is maandag 21 september opgericht. ‘De eerste bijeenkomst stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar,’ stelt bestuurslid Sandra Runderkamp (foto).

De doelstelling van de PJS is om jonge slagersondernemers te enthousiasmeren. ‘Dit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS),’ laat Sandra Runderkamp Slagerswereld.nl weten. ‘Het is nuttig om ervaringen met elkaar uit te wisselen, want mensen in onze leeftijdscategorie hebben vaak met dezelfde problematiek te maken, zoals bedrijfsopvolging.’  

35 jaar
De leden van PJS, door wie Franz Gerritschen uit Zevenaar gisteren tijdens de oprichtingsvergadering in Businesslounge Velperbroeck in Velp tot voorzitter is gekozen, zijn 35 jaar of jonger, hebben maximaal vijf jaar geleden een eigen zaak gestart of hebben het plan om een eigen zaak te beginnen. Kinderen van slagerondernemers en KNS-leden en oud leerlingen van SVO zijn ook welkom. Voor de toelating tot PJS komen (aspirant-)ondernemers in aanmerking die lid zijn van de KNS of (aspirant-)lid van de KNS worden, een ambachtelijk bedrijf hebben en vallen onder de cao voor het Slagersbedrijf.

Rungis
Bedrijfsbezoeken – zowel extern als bij elkaar – gaan behoren tot de vaste onderdelen van het jaarprogramma. Ook binnen- en buitenlandse excursies naar voor ambachtelijke slagerijen interessante bedrijven of vakbeurzen vormen onderdeel van de programmering, net zoals workshops die te maken hebben met de bedrijfsvoering. ‘In april volgend jaar bezoeken we de versmarkt Rungis in Parijs,’ benoemt Sandra Runderkamp een activiteit die sowieso op het programma staat.

Na het officiële gedeelte en diverse presentaties, van onder meer Johan van Uden van Chateaubriand en Jeroen Witteveen van Slagerij Witteveen, zijn de aanwezigen in Velperbroeck gezamenlijk gaan koken. Een stukje teambuilding.
 

Lees ook: Slagersbranche krijgt jongerenclub 

Reageer op dit artikel