nieuws

Friesland Vlees stopt met slachten

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – Friesland Vlees stopt volgende week met slachten. Kalfsvleesintegratie VanDrie Group bevestigt dat Friesland Vlees niet meer voor hen kan slachten.

LEEUWARDEN – Friesland Vlees stopt deze week met slachten. Kalfsvleesintegratie VanDrie Group bevestigt dat Friesland Vlees niet meer voor hen kan slachten.

Friesland Vlees zegt desgevraagd nog gewoon te slachten voor VanDrie. Op de vraag of daar binnenkort een einde aan komt, stelt directeur Harrie Wildeboer daar geen uitspraken over te doen.
VanDrie Group-directeur Henny Swinkels beweert echter dat Friesland Vlees heeft laten weten dat VanDrie voorbereidingen moet treffen omdat er vanaf maandag bij Friesland Vlees niet meer geslacht wordt.
Swinkels zegt dat VanDrie de kalveren zelf gaat slachten. Zo’n 90 procent gaat naar KSA Aalten, het overige deel naar Ekro in Apeldoorn en T. Boer & zn in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Friesland Vlees slaagde er enkele weken geleden nog in Danish Crown als klant te werven voor het slachten van runderen. Woordvoerster Anne Villemoes van Danish Crown, zegt niet op de hoogte te zijn dat Friesland Vlees stopt met slachten, maar sowieso geen uitspraken te kunnen doen over de zaken die andere bedrijven betreffen.
Friesland Vleesstelde eerder grote schade te hebben geleden door uitspraken van minister Verburg in Buitenhof en een uitzending van Tros Radar. Als gevolg daarvan zouden klanten zijn weggelopen. VanDrie was wél bij Friesland Vlees gebleven.

 

Reageer op dit artikel