nieuws

‘Friesland Vlees is zelf het grootste slachtoffer

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – Slachterij Friesland Vlees is het grootste slachtoffer van de commotie rondom mogelijke misstanden bij het slachthuis. Ook is het bedrijf niet verantwoordelijk voor de misstanden. Dat laat eigenaar Aaldert Wildeboer weten in een persverklaring. Het is het bedrijf niet duidelijk wat ze verkeerd heeft gedaan.

LEEUWARDEN – Slachterij Friesland Vlees is het grootste slachtoffer van de commotie rondom mogelijke misstanden bij het slachthuis. Ook is het bedrijf niet verantwoordelijk voor de misstanden. Dat laat eigenaar Aaldert Wildeboer weten in een persverklaring. Het is het bedrijf niet duidelijk wat ze verkeerd heeft gedaan.

In de zaak rondom Friesland Vlees wijzen de betrokken partijen naar elkaar. Volgens Friesland Vlees ligt de schuld van de ontstane commotie bij de AID, VWA, minister Verburg en de media. ‘Er is actie ondernomen op basis van eenzijdige informatie en de minister heeft niet eens de moeite genomen om ons bedrijf te informeren. Door de commotie en gekleurde berichtgeving van de media komen tientallen medewerkers onverdiend in een kwaad daglicht te staan.’

Misstanden

Friesland Vlees ontkent dat er misstanden zijn geweest bij het bedrijf. En als ze er al zouden zijn, dan zijn de boeren en transporteurs daar voor verantwoordelijk. ‘Boeren zijn verantwoordelijk voor het behandelen van het vee op de boerderij en transporteurs tijdens het vervoer. Niet Friesland Vlees.’ Er is één punt waarop de slachterij volgens eigen zeggen misschien tekort geschoten is. ‘Wij hebben geen poortcontrole toegepast. Dat is praktisch niet handig en we zijn daar wettelijk gezien ook niet toe verplicht.’

Friesland Vlees wil critici uitnodigen voor een rondleiding op het bedrijf om te laten zien dat er geen misstanden plaats vinden.

 

Reageer op dit artikel