nieuws

Friese slager speelt in op tortelhype

Slagersnieuws

WERGEA – De belangstelling voor de oosterse tortel was in het weekeinde zo groot dat er op een gegeven moment zelfs files stonden in Wergea. Slager Van der Wal maakte er handig gebruik van.

Friese slager speelt in op tortelhype

WERGEA – De belangstelling voor de oosterse tortel was in het weekeinde zo groot dat er op een gegeven moment zelfs files stonden in Wergea. Slager Van der Wal maakte er handig gebruik van.

De plaatselijke slager Jan van der Wal speelde zaterdag en zondag in op de bijzondere omstandigheden in het anders zo rustige Friese Wergea.

Hij verkocht ‘gegrilde oosterse tortel’ (gebraden kip) en was aan het einde van de dag uitverkocht. Van der Wal genoot van de drukte. ‘Wel heel apart dat volwassen mannen allemaal achter zo’n vogeltje aanvliegen’, liet hij het Friesch Dagblad weten.

Vorige week had Van der Wal de vogel bij hem in de tuin gezien. ‘We vonden het wel een vreemde vogel, maar dat hij zo veel drukte zou geven, hadden wij niet gedacht.’

Ook bakker De Boer ondernam actie. ‘Je seagen de minsken troch Wergea fleanen’, aldus bakker Teije de Boer die vrijdag een appelgebakje met daarop een oosterse tortel van marsepein maakte. Dit zogenoemde tortelgondeltje vond zaterdag onder de vogelaars gretig aftrek. ‘Ik ha der wol sa’n hûndert fan ferkocht’, aldus De Boer.

De vogelliefhebbers kwamen uit alle delen van het land. 

Lees ook:
Vleesbaas wil duif niet verkopen voor 150.000 euro (9 december 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over gevogelte 

Reageer op dit artikel