nieuws

Fries Natuurvlees op de markt

Slagersnieuws

Henk Visser, eigenaar van De Friese Marktslager verkoopt sinds september van het vorige jaar Fries Natuurvlees. Het ambulante vleesbedrijf verkoopt rundvlees dat afkomstig is uit de weidegebieden van de Friese natuurorganisatie It Fryske Gea. Naast biologische worstkoeien vallen ook Schotse Hooglanders onder het pilot-project. Visser is tevreden over de verkoop van de eerste maanden.

Henk Visser, eigenaar van De Friese Marktslager verkoopt sinds september van het vorige jaar Fries Natuurvlees. Het ambulante vleesbedrijf verkoopt rundvlees dat afkomstig is uit de weidegebieden van de Friese natuurorganisatie It Fryske Gea. Naast biologische worstkoeien vallen ook Schotse Hooglanders onder het pilot-project. Visser is tevreden over de verkoop van de eerste maanden.

Hoewel hij de verkoop- en omzetcijfers niet paraat heeft, stelt hij dat er duidelijk een stijgende lijn is te zien. Hoewel de markt nog klein is, ziet hij groeikansen: ‘Steeds meer landbouwgrond wordt natuurgrond, dus zijn er meer hectares beschikbaar. Ik begrijp ook niet waarom ambachtelijke slagers nooit zijn overgestapt op biologisch en natuurvlees. Daarmee kunnen ze zich onderscheiden van de retail. Een gemiste kans’, stelt Visser. ‘Je verkoop namelijk puur emotie en dat spreekt mensen aan.’

Visser ziet het Fries Natuurvlees als een verlengstuk van zijn aanbod van biologisch vlees. Hij verkoopt het natuurvlees via zijn grossiersbedrijf Friesland Beef en zijn ambulante slagerijen. Ook een supermarktketen in Hongkong heeft interesse getoond. De Nederlandse consumenten die het vlees kopen, zijn volgens Visser vooral gezinnen die bewust met eten bezig zijn en 55-plussers.

Reageer op dit artikel