nieuws

‘Forse groei Milieukeur-vlees

Slagersnieuws

GORINCHEM – Slachterij Westfort verwacht dat in 2009 meer dan de helft van de aanvoer bij het bedrijf uit varkens met Milieukeur bestaat. Het zal dan wekelijks gaan om 10.000 Milieukeur-varkens.

‘Forse groei Milieukeur-vlees

GORINCHEM – Slachterij Westfort verwacht dat in 2009 meer dan de helft van de aanvoer bij het bedrijf uit varkens met Milieukeur bestaat.  Het zal dan wekelijks gaan om 10.000 Milieukeur-varkens.

Nu nog gaat het wekelijks om ongeveer 8500 Milieukeur-varkens, meldt Meatandmeal.nl.  Milieukeur-beren worden sinds anderhalf jaar niet meer gecastreerd. Westfort heeft namelijk een eigen bak-en braadtest ontwikkeld om berengeur aan de slachtlijn op te merken. ‘We hebben in anderhalf jaar veel ervaring opgedaan met het slachten en testen van beren en zijn de onderzoeksfase ontgroeid’, stelt Jaap de Wit sr. van Inkoop Oudewater namens Westfort in het Agrarisch Dagblad.

De vraag naar Milieukeur-vlees is vorig jaar fors gegroeid. Onder meer een groot aantal Keurslagers, de 230 restaurants van La Place en de 180 Coöp-supermarkten leveren het.

 

Reageer op dit artikel