nieuws

Foodtrends 2008: Nederlandse hammen

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Foodconsultant en trendvoorspeller Anneke Ammerlaan geeft op haar website aan wat volgens haar het komende jaar de trends worden op culinair gebied. Luchtgedroogde Nederlandse hammen zijn in, Italiaanse Parmaham uit.

Foodtrends 2008: Nederlandse hammen

DOETINCHEM – Foodconsultant en trendvoorspeller Anneke Ammerlaan geeft op haar website aan wat volgens haar het komende jaar de trends worden op culinair gebied. Luchtgedroogde Nederlandse hammen zijn in, Italiaanse Parmaham uit.

 
De luxe streekproducten zoeken we in het kader van de vermindering van voedselkilometers dichter bij huis: liever luchtgedroogde Nederlandse hammen als de Geulhemmer grottenham uit Limburg dan Italiaanse Parmaham. Op het werk verliest het bedrijfsrestaurant het van de broodtrommel met thuisgesmeerde boterhammen.
Ook gaan we, onder invloed van diëten als dat van Sonja Bakker, minder snacken en ‘grazen’, en weer meer terug naar drie maaltijden per dag zonder tussendoortjes.

Verder zet de verstrend zich voort: vers, groen voedsel met veel voedingstoffen ten koste van functional food, schrijft Ammerlaan op haar website.
 

Ook De Telegraaf zette een aantal trends voor 2008 op een rijtje. Volgens de ochtendkrant winnen scampi’s het dit jaar van coquilles, verkiezen we de Hollandse pot boven Fusion en bubbels boven rosé.
De enige ‘foute’ trend waar Nederland zich nog aan waagt komend jaar is foie gras, maar wel stiekem, aldus De Telegraaf. Wel laten we de bedreigde vissoorten meer staan.
 

Reageer op dit artikel