nieuws

FNV geschokt door ontslaggolf Vion

Slagersnieuws

BOXTEL – De ontslaggolf bij Vion heeft FNV Bondgenoten geschokt. Dat zegt bestuurder John Klijn van de bond. ‘We hebben er met afgrijzen kennis van genomen.

FNV geschokt door ontslaggolf Vion

BOXTEL – De ontslaggolf bij Vion heeft FNV Bondgenoten geschokt. Dat zegt bestuurder John Klijn van de bond. ‘We hebben er met afgrijzen kennis van genomen.’

‘Dit is al de zoveelste reorganisatie. We wisten wel dat er iets in de pijplijn zat. De resultaten waren de laatste tijd slecht. Maar dit is rigoureus. De activiteiten bij Vion in Schijndel worden verplaatst naar Groenlo. Dat betekent in feite voor die mensen ontslag, omdat het veel te ver is. Misschien kunnen ze worden herplaatst in Boxtel, Helmond of in een overige vesting. Maar Schijndel is een zogeheten retailfabriek. Die mensen zijn gespecialiseerd in het maken van kant- en klare producten. Bovendien is er de laatste tijd zoveel gereorganiseerd, je kunt niet blijven herplaatsten’, schrijft Brabants Dagblad.

Vrijdag maakte Vion bekend dat verder bij Encebe, de vleeswarenfabriek in Boxtel, vijftien mensen hun baan verliezen. Bij de vervoerstak Distrifresh in Boxtel gaan nog eens dertig banen verloren. In Druten sluit Vion een slachterij. In totaal gaat het om 340 banen die in Nederland verdwijnen.

Reageer op dit artikel