nieuws

FNV: eindbod vleeswaren-cao te mager

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De onderhandelingen over een cao in de vleeswarenindustrie, die geldt voor circa vierduizend werknemers, zijn vastgelopen.

FNV: eindbod vleeswaren-cao te mager

DOETINCHEM – De onderhandelingen over een cao in de vleeswarenindustrie, die geldt voor circa vierduizend werknemers, zijn vastgelopen.

FNV Bondgenoten gaat een eindbod van de werkgevers met een negatief advies voorleggen aan de leden, aldus bestuurder John Klijn van de vakbond.  De cao liep op 1 april af. FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van 2,5 procent.

Volgens Klijn kunnen de bedrijven in de vleeswarenindustrie ondanks de recessie het werk nauwelijks aan. Op 16 juni moet blijken of de leden net als FNV Bondgenoten het eindbod onvoldoende vinden en of acties worden voorbereid. Klijn noemt het bod van de werkgevers, een loonsverhoging van 1 procent per 1 juli en een eenmalige verhoging van 0,5 procent, veel te mager.

 

 

Reageer op dit artikel