nieuws

Finalisten Slagerij van het Jaar 2009 bekend

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De verkiezing Slagerij van het Jaar 2009 is de laatste fase ingegaan. De finalisten maken zich op voor de prijsuitreiking op dinsdagavond 29 september vanaf 20 uur op de beursvloer van de Slavakto.

Finalisten Slagerij van het Jaar 2009 bekend

DOETINCHEM – De verkiezing Slagerij van het Jaar 2009 is de laatste fase ingegaan. De finalisten maken zich op voor de prijsuitreiking op dinsdagavond 29 september vanaf 20 uur op de beursvloer van de Slavakto.

De finalisten van de Slagerij van het Jaar 2009 zijn in alfabetische volgorde:  
 
Chateaubriand Heemstede
Keurslagerij Bergerslag Staphorst
Keurslagerij Frank en Marleen van der Zande Halsteren
Keurslagerij Groeneveld Wassenaar
Keurslagerij Harmsen Diepenveen
Keurslagerij Van Hest Goirle
Slagerij Jan Pinckaers St. Geertruid
Slagerij Rien Bezooijen Rotterdam
 
Aan de Slagerij van het Jaar 2009, een wedstrijd van Slagerswereld.nl, hebben ruim 70 slagers deelgenomen. In de eerste ronde zijn alle slagers bezocht door het juryteam Ad van Kasteren en Berdien Hol. Er werden producten aangekocht, waarbij gekeken werd naar het verkoopproces en er vond een jurybeoordeling van de winkel plaats. Alle deelnemers hebben een juryrapport ontvangen.

Slagerij
De bedoeling was dat er 16 deelnemers door zouden gaan naar de tweede ronde. Maar een groot aantal slagerijen lag in puntenaantal zo dicht bij elkaar dat de wedstrijdcommissie besloten heeft om 23 slagerijen door te sturen naar de tweede ronde. De jury heeft bij deze slagerijen een uitvoerige beoordeling van winkel en slagerij gemaakt. Daaruit zijn acht finalisten tevoorschijn gekomen. Alle 23 slagerijen hebben het juryrapport ontvangen.
 

Marginaal
De strijd om de titel is enorm spannend. De verschillen zijn uiterst marginaal. Zowel in de top van het klassement als in de grote middenmoot. Het verschil tussen de nummer acht van het klassement en de nummer 16 is nauwelijks een halve punt. 

De finalisten zijn de afgelopen periode bezocht door de juryleden Koos Hendrikx van MKB Adviseurs en Frans Kimenai van SVO. De jury heeft vooral aandacht geschonken aan het ondernemerschap, de visie en marketing van de ondernemer. Ook vond onder de producten van de finalisten een bacteriologische productkeuring plaats, uitgevoerd door het KKBL. Nieuw is dat in deze ronde ook een vaktechnische productenkeuring plaatsvond. Bovendien was er sprake van een consumentenonderzoek.
 
Op dinsdag 29 september (vanaf 20 uur) wordt tijdens de Slavakto te Utrecht de winnaar van de Slagerij van het Jaar 2009 bekend gemaakt.

Meer over Slagerij van het Jaar

Meer over Slavakto
 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel