nieuws

Felix Wilbrink haalt op Slavakto uit naar Albert Heijn

Slagersnieuws

UTRECHT – Bij de opening van de Slavakto haalde culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf vanmiddag uit naar de Albert Heijn. ‘Schandalig dat ze die gehaktsmurrie onder de inkoopprijs verkopen.

Felix Wilbrink haalt op Slavakto uit naar Albert Heijn
UTRECHT –  Bij de opening van de Slavakto haalde culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf vanmiddag uit naar de Albert Heijn. ‘Schandalig dat ze die gehaktsmurrie onder de inkoopprijs verkopen.’

Wilbrink is een voorvechter van eerlijke producten tegen eerlijke prijzen. Hij denkt dat de slager de slag met de supermarkten nog niet verloren heeft. Want de kwaliteit van het vlees dat daar in de schappen ligt is ver onder de maat, stelt hij. Vorige week kocht hij zelf een pond gehakt bij de Grote Blauwe Reus, zoals hij de Albert Heijn noemt. ‘In de pan veranderde het gehakt in een stinkende troep, hetgeen zelfs mijn kinderen opviel. Schandalig dat dit vlees tegen zo’n lage prijs verkocht mag worden, het is gewoon misdadig. Puur een lokkertje om de mensen als klant binnen te halen.’

Felix Wilbrink: ‘Gehakt van AH is stinkende troep’

Minister

Felix Wilbrink vindt dat minister Gerda Verburg van LNV veel te veel haar oren laat hangen naar het supermarktkanaal, terwijl er eigenlijk een wet zou moeten komen, waarin is vastgelegd dat vlees niet onder de inkoopprijs verkocht mag worden door de grote ketens. Ook zou de politiek moeten eisen dat er bij ieder stukje vlees dat verkocht wordt, een vakslager aan te pas komt.

De journalist denkt opvallend genoeg dat er ‘mooie tijden’ voor slagers in het verschiet liggen. ‘In deze economisch barre tijden kijken consumenten heel goed waar ze hun geld aan uitgeven. Ze willen waar voor hun geld en dan is een stukje kwaliteit van eminent belang.’  De slager gaat er uiteindelijk van profiteren denkt Wilbrink, die diezelfde slagers ook wel verwijten maakt. ‘Jullie moeten veel beter communiceren,’ hield hij zijn gehoor in Hal 1 van Jaarbeurs Utrecht voor.  

Meer over de Slavakto in Slagerswereld.nl van 16 oktober en de komende dagen op deze website.

Alle berichten over Slavakto

   

 

 

Reageer op dit artikel