nieuws

FAO: productie vlees neemt in 2009 weer toe

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De vleesproductie in de wereld neemt in 2009 weer toe. De vraag vanuit Aziatische ontwikkelingslanden stijgt. Ook de lagere voerkosten dragen bij, meldt de wereldvoedselorganisatie FAO.

FAO: productie vlees neemt in 2009 weer toe

DOETINCHEM – De vleesproductie in de wereld neemt in 2009 weer toe. De vraag vanuit Aziatische ontwikkelingslanden stijgt. Ook de lagere voerkosten dragen bij, meldt de wereldvoedselorganisatie FAO.

In 2008 stagneert de productie nog, verwacht de organisatie, vooral als gevolg van de situatie in China. Dierziektes, weer en natuurrampen zorgen voor een terugval. De FAO verwacht in 2009 herstel in China, meldt het Agrarisch Dagblad. Ook Zuid-Amerika draagt bij aan de groei in vleesproductie. Brazilië lijkt de mond- en klauwzeerepidemie onder controle te hebben, en mag weer exporteren naar Europa. De FAO verwacht dat de wereldhandel in vlees volgend jaar toeneemt met 3 procent, vooral door groei in de markt van goedkopere vleessegmenten. De rundvleesproductie komt in 2009 op 65,4 miljoen ton, een licht herstel ten opzichte van 2008. Vooral in Afrika en Centraal-Amerika stijgt de productie. Voor Noord-Amerika voorspelt de organisatie een daling.

De productie van varkensvlees neemt in 2009 iets toe naar 101 miljoen ton, vooral door groei in Azië en Brazilië. In Argentinië en Chili leeft de productie op door overaanbod van voer. Rusland verwacht een stijging van 7 procent. In de Europese Unie stagneert de productie.

 

Reageer op dit artikel