nieuws

Extra zomeromzet via de achterdeur

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Keurslager Jetze Kamerling uit Bodegraven verkoopt tijdens het vaarseizoen broodjes en snacks via zijn aanlegsteiger achter de slagerij. De omzet is afkomstig van de schippers die voorbij varen. Kamerling heeft het ze gemakkelijk gemaakt door op de steiger een bord en een bel te plaatsen.

SLAGERSWERELD – Keurslager Jetze Kamerling uit Bodegraven verkoopt tijdens het vaarseizoen broodjes en snacks via zijn aanlegsteiger achter de slagerij. De omzet is afkomstig van de schippers die voorbij varen. Kamerling heeft het ze gemakkelijk gemaakt door op de steiger een bord en een bel te plaatsen.

De Keurslagerij van Kamerling ligt aan de Rijn. Een druk bevaren route. Dagelijks komen en gaan tientallen plezierschepen door de sluis. Niet iedereen is even handig bij het schutten. Veel schippers leggen daarom ter plaatse aan om de situatie in ogenschouw te nemen. Kamerling maakt daarvan handig gebruik en is gestart met de verkoop van allerlei producten. Broodjes, snacks voor onderweg, slaatjes, frisdrank en blikvlees. Ook komt het voor dat er barbecueschotels worden afgehaald.

Kamerling: ‘De topper is het broodje warme beenham. Ook de snacks doen het goed. Gisteren meerde een klant af die snacks kwam halen. We hebben een stuk of zes eenvoudige hartige hapjes gemaakt. Plakjes grilworst, kookworst en droge worst, gegaarde kipkluifjes en borrelballetjes met saus. We hebben ze per soort op foodtainers gepakt en in een koeltas meegegeven. Dat was weinig werk en het aankoop bedrag was maar liefst € 45,00. Ik schat in dat mijn steiger nog veel meer omzet kan opleveren. Ik ben dan ook van plan om deze service op onze website te plaatsen zodat nog meer mensen er gebruik van kunnen maken.’

Om de omzet op korte termijn op te krikken heeft Kamerling bij de sluis folders neergelegd. Daardoor is de bekendheid van zijn verkooppunt al sterk toegenomen. Op dit moment groeit de omzet aan de achterdeur gestaag.

Reageer op dit artikel