nieuws

Extra inkomsten slager Landsheer

Slagersnieuws

NIJMEGEN – De aankoop van het pand Houtstraat 75 in Nijmegen is in 1999 een gouden zet geweest. Dat vindt Peter Landsheer. Boven zijn biologische slagerij in hartje centrum huren sinds een decennium 11 studenten een kamer. Deze extra inkomstenbron heeft de slager rust gegeven; hij heeft hierdoor zijn bedrijfsactiviteiten uit kunnen breiden.

NIJMEGEN – De aankoop van het pand Houtstraat 75 in Nijmegen is in 1999 een gouden zet geweest. Dat vindt Peter Landsheer. Boven zijn biologische slagerij in hartje centrum huren sinds een decennium 11 studenten een kamer. Deze extra inkomstenbron heeft de slager rust gegeven; hij heeft hierdoor zijn bedrijfsactiviteiten uit kunnen breiden.

Na aanvankelijke aarzelingen is biologisch slager Peter Landsheer – die al sinds 18 jaar een biologische slagerij aan de drukke Houtstraat in hartje centrum van Nijmegen runt – blij dat hij het pand eind jaren negentig gekocht heeft. Zijn huisbaas zette hem destijds onder druk om het winkelpand met woonruimte erboven aan te kopen en daar was Landsheer tóen allerminst gelukkig mee omdat hij daartoe geen aanleiding zag. Maar hij is overstag gegaan en met hulp van de Triodosbank, die alleen zaken doet met organisaties die een gezond milieu en gezonde natuur ondersteunen, is hij in staat gesteld de financiering rond te krijgen. Tot op de dag van vandaag een beslissing die hem geen windeieren heeft gelegd.

Een interview met Peter Landsheer deze week in Vleesmagazine.

Reageer op dit artikel