nieuws

Europees slagerskampioen op Skills Masters

Slagersnieuws

ROTTERDAM – Europees Young Butchers kampioen Leendert van Leeuwen (Keurslagerij Bor/Bor Catering uit Opheusden) daagt jongeren tijdens de Skills Masters uit om mee te doen aan een productherkenningsquiz.

Europees slagerskampioen op Skills Masters

ROTTERDAM – Europees Young Butchers kampioen Leendert van Leeuwen (Keurslagerij Bor/Bor Catering uit Opheusden) daagt jongeren tijdens de Skills Masters uit om mee te doen aan een productherkenningsquiz.

Dat doet Van Leeuwen tijdens de achtste editie van het evenement dat van 15 tot 17 maart in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Sovvb, het opleidingsfonds voor de slagers, zorgt dat het slagersvak ‘op een smaakvolle manier’ onder de aandacht wordt gebracht van jongeren.

Bij de productherkenningsquiz is het doel te raden welk stukje vlees in de koeltoonbank van de slagerij ligt. Productkennis staat hoog in het vaandel van de ambachtelijke slagers want met kennis en kunde onderscheidt de vakman zich. Ook worden door Van Leeuwen amuses bereid die geproefd mogen worden, net als ambachtelijk gemaakte vleeswaren van diverse slagers uit de omgeving. 

Meat Your Future

Verder zijn adviseurs van de vakopleiding, SVO, aanwezig om voorlichting te geven over de opleidingen en het carrièreperspectief. Net als veel andere ambachtelijke beroepen, heeft de slagersbranche behoefte aan jonge en creatieve mensen. De stand staat daarom in het teken van ‘Meat Your Future’. Speciaal voor de jongeren is een Facebook-community gestart: Meat Your Future (www.facebook.com/MeatYourFuture). Met informatie over de beroepen, leuke vakgerelateerde filmpjes en een stoere game ‘gehaktballen knallen’.

De stand van Sovvb is te vinden vlakbij de ingang van hal 2.

Reageer op dit artikel