nieuws

Europa wil verbod op kloonvlees

Slagersnieuws

BRUSSEL – Het Europees Parlement wil een verbod op het klonen van dieren voor de consumptie van vlees en zuivel. Ook wil het geen vlees van gekloonde dieren uit andere landen, zoals de VS.

Europa wil verbod op kloonvlees

BRUSSEL – Het Europees Parlement wil een verbod op het klonen van dieren voor de consumptie van vlees en zuivel. Ook wil het geen vlees van gekloonde dieren uit andere landen, zoals de VS.

‘Op basis van Europees onderzoek blijkt dat aan het klonen van dieren zeer grote bezwaren kleven’,aldus het Parlement. Deze bevatten zowel dierenwelzijns-, diergezondheids- als morele aspecten meldt www.meatandmeal.nl.

Volgens onderzoek sterven vier keer zoveel gekloonde dieren binnen een half jaar na hun geboorte dan bij niet-gekloonde dieren. Daarnaast hebben gekloonde dieren over het algemeen meer gezondheidsproblemen en blijft het gevaar bestaan dat genetische aanpassing leidt tot ongewilde complicaties.

 

Reageer op dit artikel