nieuws

Erwin Wilbers neemt slagerij over

Slagersnieuws

OSS – De geschiedenis herhaalt zich: Slagerij Wilbers in Oss is opnieuw overgegaan van vader op zoon.

Erwin Wilbers neemt slagerij over

OSS – De geschiedenis herhaalt zich: Slagerij Wilbers in Oss is opnieuw overgegaan van vader op zoon.

Op 1 februari 2010 deed de 67-jarige Tonnie Wilbers zijn zaak officieel over aan zoon Erwin (40). Daarmee is het de beurt aan de derde generatie Wilbers. ‘Erwin gaat de honderd jaar volmaken,’, zegt zijn vader in Dé Weekkrant. ‘Over zeventien jaar is het eeuwfeest.’

Het was Erwins opa, slachter Piet Wilbers, die in 1927 startte met de verkoop van vlees in een pand aan de Floraliastraat. Al na een jaar verhuisde de winkel naar de huidige locatie aan de Berghemseweg 102. Hier werden bovendien zowel Tonnie als later ook Erwin geboren. Beurtelings kregen zij het slagersvak met de paplepel ingegeven.
In 1968 nam Tonnie de zaak van zijn vader over. Dat ook zijn producten in de smaak vielen, mag wel duidelijk zijn. ‘Anders hou je het natuurlijk niet zo lang vol’, zegt Tonnie. ‘Kinderen die ik vroeger een stukje worst gaf, komen nu zelf als ouder in de winkel. Dat zegt genoeg.’

Naar het hele artikel in Dé Weekkrant

Lees ook:

Slagerij Zeegers dertig jaar in Oss (3 mei 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over overnames

 

Reageer op dit artikel