nieuws

Erwin Prins en Rick Megens in finale Young Butchers Competition

Slagersnieuws

BEST – Erwin Prins en Rick Megens kwalificeerden zich op 28 april tijdens de Nederlandse voorronde voor de International Young Butchers Competion (IYBC).

Erwin Prins en Rick Megens in finale Young Butchers Competition

BEST – Erwin Prins en Rick Megens kwalificeerden zich op 28 april tijdens de Nederlandse voorronde voor de International Young Butchers Competion (IYBC).

Prins en Megens wonnen respectievelijk de eerste en tweede prijs. Op de derde plaats eindigde Wiebe Houwers, die reservekandidaat is voor de internationale wedstrijd eind september bij de SVO-opleidingslocatie in Best.

De strijdende slagers zijn druk in de weer met grill- en barbecuespecialiteiten.

De drie winnaars starten vanaf half mei met een intensief trainingsprogramma onder leiding van vakdeskundigen. Deelname aan de wedstrijd op 28 en 29 september biedt een mogelijkheid voor jonge vakmensen zich verder te ontwikkelen en hun krachten te meten met de internationale top. Het Nederlandse team gaat in september de strijd aan met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Ierland.
 
De drie winnaars van de voorronde zijn allen deelnemers aan een SVO-opleiding. Erwin Prins volgt de opleiding voor chef versdetailhandel en werkt bij slagerij Aling in Annen. Rick Megens volgt dezelfde opleiding en werkt bij slagerij de Best in Bergen (L). Wiebe Houwers leert voor winkelslager en is werkzaam bij keurslagerij Hubers in Lichtenvoorde.

De jury van de voorronde, bestaande uit Ton Oosterveer en Gjalt Landman (beiden van SVO) was tevreden over het niveau van de deelnemers. De negen deelnemers aan de voorronde moesten hun kwaliteiten tonen in drie disciplines: maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten, maken van twee keukenklare producten, uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp.

 

Reageer op dit artikel