nieuws

Erik Pinckaers Worstmaker van het Jaar 2008

Slagersnieuws

VIANEN – Slager Erik Pinckaers uit Eijsden is winnaar geworden van de wedstrijd Worstmaker van het Jaar 2008. De prijs werd maandag uitgereikt door weerman Peter Timofeeff tijdens de landelijke vergadering van Stichting Het Worstmakers Gilde in Vianen.

Erik Pinckaers Worstmaker van het Jaar 2008

VIANEN – Slager Erik Pinckaers uit Eijsden is winnaar geworden van de wedstrijd Worstmaker van het Jaar 2008. De prijs werd maandag uitgereikt door weerman Peter Timofeeff tijdens de landelijke vergadering van Stichting Het Worstmakers Gilde in Vianen.

Slager Van Trigt uit Waardenburg werd tweede en slager Van der Weide uit Wormer behaalde de bronzen plak. Op verschillende, onaangekondigde momenten in het jaar werden diverse producten uit het slagersbedrijf beoordeeld. Dat gebeurde op geur en smaak door een vakjury, maar ook microbiologisch door TNO-voeding.

Tevreden

Het bleek bij Erik Pinckaers, die in totaal 1139 punten behaalde, allemaal prima in orde. De laatste 3 jaar wist hij al door te dringen tot de beste 10 slagers, maar hij had niet gerekend op een overwinning meldde de Limburgse slager in hotel Van der Valk in Vianen, waar in totaal zo’n 400 mensen uit de branche bijeen waren. ‘Dit is een kroon op ons werk. We zijn heel erg kritisch op onze producten en maken alles zelf. We luisteren goed naar onze klanten en zijn niet snel tevreden.Dat heeft waarschijnlijk geleid tot de uitverkiezing.’ Pinckaers heeft een behoorlijke naamsbekendheid in Limburg; ook familieleden van hem hebben slagerijen.

Specialiteiten van Keurslager Pinckaers zijn gekookte ham, zure pastei, snijworst en verschillende soorten salades. Hij wil zijn uitverkiezing uitdragen via kranten en lokale radiostations. 

Meer over de jaarvergadering in vakblad Slagerswereld.nl van 15 februari.

Kampioenen per Regio:

Regio A Randstad Noord: 1. Slagerij Van der Weide, Wormer 2. Slagerij De Roode, Heemskerk

Regio A Randstad Zuid: 1. Slagerij De Goeij, Vianen 2. Slagerij Sterrenburg, Krimpen a/d IJssel

Regio B Zuid Gelderland: 1. Slagerij Elings, Wageningen 2. Slagerij Wassink, Winterswijk

Regio C Brabant: 1. Slagerij Van Trigt, Waardenburg 2. Slagerij Knobbout, Buren

Regio D Midden Nederland: 1. Slagerij Zumbrink, Cothen 2. Slagerij Ultee, Oudewater

Regio E Limburg: 1. Slagerij Nuijts, Noorbeek 2. Slagerij Pinckaers, Eijsden

Regio F Noord Nederland: 1. Slagerij Spijkerman, Akkrum 2. Slagerij Teerling, Bedum

Winnaar TNO-hygiëneprijs 2008: Slagerij Sterrenburg, Krimpen a/d Lek

Winnaar Lekkerste Erwtensoep 2008: Slagerij Nederhoed, Nieuw Roden

Winnaar Mooiste streekproduct 2008: Slagerij Erik Pinckaers, Eijsden

 

Reageer op dit artikel