nieuws

Enorme impuls alternatief voor vlees

Slagersnieuws

WAGENINGEN – Start Green Venture Capital heeft vandaag bekend gemaakt gezamenlijk met Participatiemaatschappij Oost Nederland NV (PPM Oost) en Triodos Bank NV, Ojah BV te financieren voor 1,4 miljoen Euro.

WAGENINGEN – Start Green Venture Capital heeft vandaag bekend gemaakt gezamenlijk met Participatiemaatschappij Oost Nederland NV (PPM Oost) en Triodos Bank NV, Ojah BV te financieren voor 1,4 miljoen Euro.

Hiermee krijgt de Nederlandse producent de mogelijkheid haar ambitieuze groeiplannen te verwezenlijken. Ojah produceert met een bijzondere voedseltechnologie 100% plantaardige alternatieven voor vlees, in Nederland vermarkt onder de naam Beeter®. Producten worden gemaakt van duurzaam geteelde, niet-genetisch gemodificeerde soja. Binnen twee jaar introduceert Ojah ook varianten met lokaal geteelde grondstoffen.

In tegenstelling tot bestaande vleesvervangers heeft Beeter® een lange vezelstructuur. Hierdoor krijgt het een echte vleesbeet en mals, sappig mondgevoel. Uit consumententesten blijkt dat producten met Beeter® niet te onderscheiden zijn van varianten met vlees. Industriële afnemers zijn lovend over de verwerkbaarheid tot bijvoorbeeld maaltijdcomponenten, sauzen, kant-en-klaar maaltijden en snacks.

Klik hier voor een eerder verschenen artikel over Ojah in Vleesmagazine

Lees ook:
Nieuw kunstvlees op de markt (4 maart 2010)

 

Reageer op dit artikel