nieuws

Englebert laat klanten uitsnijden

Slagersnieuws

DEN HAAG – Stijlslagerij Englebert houdt maandelijks een workshop Livar. Eigenaar Nico Englebert stapte vier jaar geleden van de ene op de andere dag over van het industriële naar het Livar-varken.

Englebert laat klanten uitsnijden

DEN HAAG – Stijlslagerij Englebert houdt maandelijks een workshop Livar. Eigenaar Nico Englebert stapte vier jaar geleden van de ene op de andere dag over van het industriële naar het Livar-varken.

‘Mijn klanten waren hier al wat gewend met Texels lamsvlees en speciale rundvleessoorten, maar ik had nog geen oplossing voor varkensvlees. Ik verwerk nu twee hele Livars in de week en dat betekent ook dat streekproducten als balkenbrij weer terug zijn. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met workshops voor kookclubs en leden van Slow Food. Nu richt ik me op klanten uit de winkel.’

Nico Englebert: ‘ Die wil ik dichter bij het vak en het ambacht brengen en laten zien wat ze kopen. We beginnen met het Livar varken uitsnijden en uit elkaar halen, waarna we de onderdelen op de herkenningstafel neerleggen en ik ze benoem. Daarna vraag ik om het varken weer in elkaar te zetten. Dit vindt iedereen geweldig. Wanneer je dit bij SVO zou doen, zou je de leerlingen pas echt boeien. Na de pauze gaan we paté maken van Livar. Iedereen krijgt zijn paté mee om thuis af te bakken. De workshop kost 25 euro, inclusief koffie, drankje en paté. Na afloop krijgen de twaalf deelnemers gelegenheid om inkopen te doen. Dat werkt uitstekend. De workshops zitten tot juli vol’, vertelt een enthousiaste Englebert.
 

Reageer op dit artikel