nieuws

‘Energie nooit meer echt goedkoop

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Energie wordt op termijn nooit meer echt goedkoop. Dit zei Jeroen van der Veer, bestuursvoorzitter van Shell, zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

DOETINCHEM – Energie wordt op termijn nooit meer echt goedkoop. Dit zei Jeroen van der Veer, bestuursvoorzitter van Shell, zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

‘Trendmatig wordt olie duurder. Wij verwachten op lange termijn vrij stevige energieprijzen’, zei Van der Veer. Volgens de topman stuwt de groei van de wereldbevolking op de lange duur de vraag naar energie, met een opdrijving van de prijzen als gevolg. De topman zei verrast te zijn door de snelle stijging van de olieprijs vorig jaar. Op het hoogtepunt in juli kostte een vat ruwe olie bijna 150 dollar. Een vat kost inmiddels minder dan 40 dollar.
 

Reageer op dit artikel