nieuws

Eigenaar slagerij komt om bij auto-ongeluk

Slagersnieuws

SPIJKENISSE – Slager Maarten de Hek uit Spijkenisse is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Hij is 60 jaar geworden. De Hek was eigenaar van de keurslagerij in de Stadhuispasage en van De Hek Z’n Ketel in de Uitstraat, beide in het centrum van Spijkenisse.

SPIJKENISSE – Slager Maarten de Hek uit Spijkenisse is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Hij is 60 jaar geworden. De Hek was eigenaar van de keurslagerij in de Stadhuispasage en van De Hek Z’n Ketel in de Uitstraat, beide in het centrum van Spijkenisse.

Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag rond half vijf op de Clydeweg in het Botlekgebied. De chauffeur van een vrachtwagen met oplegger, een 32-jarige man uit Voorthuizen, probeerde daar te keren op de weg. Toen de wagen horizontaal over de weg stond, kwamen de achterste wielen vast te zitten in de modder. De chauffeur heeft de oplegger afgekoppeld. Toch is De Hek tegen een deel van de vrachtwagen gebotst en daar met zijn kleine bestelbusje onderdoor gegleden. Volgens een van zijn personeelsleden was hij op slag dood.

Soepen

Maarten de Hek was een zeer bekende Spijkenisser. Hij opende zijn slagerij in 1973. In 2002 opende hij een tweede zaak: De Hek Z’n Ketel. Daar kunnen mensen terecht voor soepen en grillgerechten, maar ook voor complete maaltijden zoals andijviestamppot en boerenkool. De Hek haalde met zijn producten verschillende landelijke prijzen. In 2004 won hij bijvoorbeeld de Spare ribs trophy, voor de beste spareribs. Jaren daarvoor won hij al eens de prijs voor de lekkerste bal gehakt.

Hij was ook bekend, omdat hij lang voorzitter van de winkeliersvereniging in het centrum van Spijkenisse was en veel met burgemeester en wethouders overlegde. Wethouder Gert-Jan ’t Hart reageerde dan ook verslagen op het nieuws. Hij legde een vergadering tijdelijk stil om de raadsleden te informeren.

 

Reageer op dit artikel