nieuws

Effect vlees op milieu minder dan beweerd

Slagersnieuws

BRUSSEL – Opnieuw blijkt uit onderzoek dat vlees een minder grote rol speelt bij de uitstoot van broeikasgassen, dan eerder is voorgesteld. Niet 18, maar 6 procent is het aandeel, stellen Britse onderzoekers.

Effect vlees op milieu minder dan beweerd

BRUSSEL – Opnieuw blijkt uit onderzoek dat vlees een minder grote rol speelt bij de uitstoot van broeikasgassen, dan eerder is voorgesteld. Niet 18, maar 6 procent is het aandeel, stellen Britse onderzoekers.

Agra Ceas voerde de studie uit in opdracht van het Europees Parlement, meldt Meat & Meal. De onderzoekers stelden wel dat het aandeel van de vleesproductie in de toekomst flink zal toenemen. Volgens al eerder bekende voorspellingen is de wereldwijde consumptie van vlees in 2050 verdubbeld. Dit komt met name door de toename van vleeseters in Azië, Zuid-Amerika en Afrikaanse landen, waar de welvaart hoger wordt.

In de westerse wereld is er volgens Agra Ceas nog wel ruimte voor vermindering van de vleesconsumptie. Momenteel eten Europeanen twee keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde en Amerikanen zelfs drie keer zoveel.

 

Reageer op dit artikel