nieuws

Eerste VERS TOP 100 toont opmerkelijke initiatieven

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De eerste Vers Top 100 van Nederland wordt op 25 november bekend gemaakt. Deze ‘monitor’ bevat de 100 meest innovatieve en toonaangevende producten, diensten en bedrijven in de verssector. De lijst is vooral bedoeld als aanjager en inspiratiebron voor de sector.

Eerste VERS TOP 100 toont opmerkelijke initiatieven

AMSTERDAM – De eerste Vers Top 100 van Nederland wordt op 25 november bekend gemaakt. Deze ‘monitor’ bevat de 100 meest innovatieve en toonaangevende producten, diensten en bedrijven in de verssector. De lijst is daarom vooral bedoeld als aanjager en inspiratiebron voor de sector.

Vooral producenten en verwerkers van versproducten, maar ook andere toeleveranciers in deze sector, spelen steeds nadrukkelijker in op nieuwe ontwikkelingen in de verswereld. Met de Vers Top 100 worden de koplopers en prominenten in dit segment in beeld gebracht. Vanaf dit jaar zal er elk jaar een lijst met de 100 meest innovatieve en toonaangevende producten, diensten en bedrijven worden opgesteld. Dit jaar vindt de presentatie van de Vers Top 100 plaats op het hoofdkantoor van ABN AMRO, hoofdsponsor van de lijst 2008.

Niet alleen in Nederland maar in de hele westerse wereld blijken producenten, handelaren, detaillisten en verwerkers van versproducten sterke ontwikkelingen door te maken. De wensen van hun klanten, de consument maar ook professionele afnemers, zijn sterk aan het veranderen; zij zoeken nieuwe smaken, kiezen voor gezondheid, luxe en andere eetmomenten. Mede hierdoor groeit de consumptie van versproducten. Daarnaast willen mensen meer gemak; op elk moment van de dag moet er een snelle, maar liefst ook gezonde maaltijd of snack klaarstaan.

De Vers Top 100, een initiatief van Denhatex Uitgeverij en Stijlmeesters, schetst een beeld van de bedrijven die actief zijn in deze verssector en daarin opvallen door hun initiatieven en innovaties. De lijst met de 100 kandidaten wordt gepubliceerd in een glossy magazine. Naast het overzicht van de crème de la crème van de Nederlandse versgerelateerde sector bevat het magazine ook achtergrondverhalen en interviews met kopstukken uit de verssector.

De redactie van de Vers Top 100 heeft na eigen research een fors aantal bedrijven geselecteerd. Hiervan is een kort profiel opgesteld op basis waarvan de onafhankelijke jury deze inzendingen heeft beoordeeld. Uiteindelijk heeft de jury de top 100 samengesteld. Zij keek daarbij niet alleen of een organisatie een succesvol product of dienst aanbiedt, maar laat ook meewegen of het bedrijf als voortrekker en voorbeeld dient. De gehanteerde criteria zijn: innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief, duurzaamheid. Zijn het absoluut de 100 besten? Nee, de Vers Top 100 is geen wetenschap. Het is een mix van feiten en beoordeling van openbare informatie

De jury voor de Vers Top 100, editie 2008 bestaat uit:
Dhr. P. Ravensbergen, Projectregisseur van het Productschap Tuinbouw
Mw. J. van Gerven, Food Innovatie adviseur Syntens
Dhr. R. van Hoesel, Directeur Stichting Food valley
Dhr. O. Boersma, Directeur GemZu
Mw. M. Vermeer, Directeur Visbureau
Dhr. T. Baas, Secretaris Nederlandse Ver. voor de Bakkerij
Dhr. W. van Pelt, Directeur COV
Dhr. N. Dijkman, Sector Banker Agrifood ABN AMRO

 

 
 

Reageer op dit artikel