nieuws

Een miljoen dollar voor vlees zonder slacht

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Dierenrechtenorganisatie PETA looft 1 miljoen dollar uit voor de eerste wetenschapper die voor 2012 kipvlees kan produceren zonder daarvoor dieren te slachten.

Een miljoen dollar voor vlees zonder slacht

RIJSWIJK – Dierenrechtenorganisatie PETA looft 1 miljoen dollar uit voor de eerste wetenschapper die voor 2012 kipvlees kan produceren zonder daarvoor dieren te slachten.

Dat kan volgens de organisatie door dierlijke stamcellen in een drager te plaatsen en daar te laten groeien, de zogenoemde in-vitrotechniek. Dat maakte PETA woensdag bekend. Volgens de organisatie zitten wetenschappers op dit gebied zonder fondsen en kan de beloning van 1 miljoen dollar in het vooruitzicht stimulerend werken. ‘Er is al een aantal technologische stappen in de goede richting gezet, maar het zal nog jaren duren voor dit soort vlees op de markt zal komen.’
 
Aan het winnen van de dollars zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het vlees qua smaak en samenstelling niet te onderscheiden zijn van echt kipvlees.  Tien juryleden zullen de kip en het ‘kweekvlees’ vergelijken en bij een score van 80 of hoger, zal het bedrag uitgekeerd worden. Overigens moet het vlees dan wel tegen marktprijs op de markt kunnen komen en op grote schaal geproduceerd kunnen worden.

 

Reageer op dit artikel