nieuws

Een jaar cel voor nep-halalvlees

Slagersnieuws

BREDA – Een 61-jarige man uit Breda moet een jaar de cel in voor fraude met halalvlees. Dat bepaalde de rechtbank in Breda woensdag, schrijft Omroep Brabant.

Een jaar cel voor nep-halalvlees

BREDA – Een 61-jarige man uit Breda moet een jaar de cel in voor fraude met halalvlees. Dat bepaalde de rechtbank in Breda woensdag, schrijft Omroep Brabant. 

De man verkocht uit Zuid-Amerika gehaald paardenvlees als halal geslacht rundvlees uit Nederland. Hij bewerkte het vlees in 2007 en 2008 en maakte valse documenten die aan moesten tonen dat het halal geslacht vlees was. Er was anderhalf jaar celstraf geëist, maar de rechter vindt niet bewezen dat de voedselveiligheid in gevaar is geweest.

Twee mensen die de Bredanaar hebben geholpen met de fraude kregen 160 en 120 uur werkstraf voor medeplichtigheid. De betrokken bedrijven krijgen onder meer boetes van 5.000 euro en 36.000 euro terugvordering van illegaal verkregen winst. Justitie heeft eerder een claim van 3,8 miljoen euro in het kader van de pluk-ze wet tegen het bedrijf van de verdachte aangekondigd.

Reageer op dit artikel