nieuws

Edese slager Peter Schut boert goed

Slagersnieuws

EDE – Peter Schut hoef je niets over vlees te vertellen. Op zijn tiende jaar maakte hij al kennis met de gang van zaken in een slagerij. Hij begon zijn actieve loopbaan in Otterlo en belandde na een aantal jaren bij Jongenotter op het Rozenplein in Ede. Het gaat hem goed.

Edese slager Peter Schut boert goed

EDE – Peter Schut hoef je niets over vlees te vertellen. Op zijn tiende jaar maakte hij al kennis met de gang van zaken in een slagerij. Hij begon zijn actieve loopbaan in Otterlo en belandde na een aantal jaren bij Jongenotter op het Rozenplein in Ede. Het gaat hem goed.

Ruim vier jaar geleden kreeg hij de kans de slagerij over te nemen en na enkele onderhandelingen werd hij op 1 januari 2004 de nieuwe eigenaar. In de loop van de jaren is er ook catering bij gekomen. ‘We hebben het beste van het beste in de winkel, de koeien worden bijvoorbeeld ingekocht bij een koeienboer in Harskamp. Die mester staat bekend om het beste vlees als het om kwaliteit gaat. Voor de overige vleessoorten hebben we eveneens leveranciers die bekend staan om hun kwaliteit’, aldus Peter Schut in Ede Stad.

Uitbreiding
Volgens de eigenaar ligt het in de bedoeling om het assortiment verder uit te breiden. ‘De verwachting is dat het rond de herfst is afgerond.’ Momenteel is een vijftiental medewerkers, inclusief de parttime medewerkers, actief binnen de slagerij en het zou wel eens kunnen dat er na de uitbreiding nog bijkomen. Naast het normale vleesprogramma heeft de slager diverse specialiteiten zoals boerenham, diverse soorten rollade en eigen gemaakte vleeswaren in de toonbank liggen. Een vijftal gediplomeerde slagers is daar dagelijks mee bezig en ‘alles vers van het mes’.

Barbecue
Zowel aan particulieren als aan bedrijven en instellingen worden diverse soorten barbecuepakketten geleverd. Heeft men er behoefte aan, dan worden barbecuestel, bestek, glaswerk, partytent en dranken bijgeleverd en gratis bezorgd, ongeacht de afstand. Volgens de Keurslager zijn er wel verschillen in de pakketten. ‘Dat gaat vanaf een standaard tot een zeer luxe pakket. Men heeft een keuze uit verschillende soorten vlees en we hebben ook visschotels om te barbecueën. Wij zijn ook constant bezig met nieuwe producten. Binnen ons vak is daarin veel mogelijk. Wel is het zo dat een nieuw product beter moet zijn dan het bestaande product anders heeft het geen zin. Wij gaan ook met de jaarperiode mee met meer soep en rookworst in de winter dan in de zomer. In het najaar hebben we alle soorten wildproducten in de winkel liggen. Daarin hebben we ook tal van specialiteiten welke we zelf bereiden. Lamsvlees is altijd op voorraad en altijd vers.’

Indien gewenst worden de bestellingen bezorgd, volgens de eigenaar zijn daar ‘geen kosten aan gebonden en de afstand is ook geen bezwaar. Dat is onze service van de zaak, wij zijn namelijk van mening dat de klant nog altijd koning is’, besluit de jonge ondernemer.

 

Reageer op dit artikel