nieuws

Dvd ‘Van vlees en bloed’ te koop bij de slager

Slagersnieuws

BRUSSEL – Van vlees en bloed, de slagersserie die begin dit jaar heel Vlaanderen aan de beeldbuis kluisterde, wordt eind oktober op dvd uitgebracht. De eerste tien dagen na de release is de dvd-box enkel bij de plaatselijke slager te vinden.

Dvd ‘Van vlees en bloed’ te koop bij de slager

BRUSSEL – Van vlees en bloed, de slagersserie die begin dit jaar heel Vlaanderen aan de beeldbuis kluisterde, wordt eind oktober op dvd uitgebracht. De eerste tien dagen na de release is de dvd-box enkel bij de plaatselijke slager te vinden.

De opmerkelijke deal werd gesloten op initiatief van productiehuis Woestijnvis, dat de serie voor Eén maakte. ‘We wilden voor de lancering van de dvd-box terug naar waar het succes van Van vlees en bloed begonnen is’, legt Wim Tack, financieel adviseur bij Woestijnvis, uit in De Morgen. ‘De slagerij, dus.’ Woestijnvis klopte aan bij de Landsbond der Beenhouwers en die waren meteen enthousiast.

De Landsbond bracht zijn leden vorige week van de actie op de hoogte en sindsdien stromen de aanvragen binnen. ‘Een exact getal kan ik er niet op plakken’, vertelt Cuypers, adviseur bij de beenhouwersbond. ‘Maar er is heel wat interesse.’ De slagers die op de actie intekenen, kunnen zelf bepalen hoe ze de dvd-boxen aan de man brengen. ‘Ze kunnen er een tombola of een spaaractie aan koppelen, en natuurlijk kunnen ze de dvd’s ook gewoon verkopen’, zegt Tack.

Na de tien dagen is de dvd ook in andere mediawinkels te koop. Bovendien is het aanbod voor de slagers niet onbeperkt.

Lees ook:
Serie over slagersfamilie goed bekeken (tv fragment)
Meer slagers door Van Vlees en bloed

 

Reageer op dit artikel