nieuws

Duurzaam vlees leidt tot stijging duurzaam voedsel

Slagersnieuws

DEN HAAG (ANP) – Door de stijging in het aanbod van duurzaam vlees, is de omzet behaald met de verkoop van duurzaam voedsel vorig jaar met zo’n 30 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

Duurzaam vlees leidt tot stijging duurzaam voedsel

DEN HAAG (ANP) – Door de stijging in het aanbod van duurzaam vlees, is de omzet behaald met de verkoop van duurzaam voedsel vorig jaar met zo’n 30 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

De omzet behaald met de verkoop van duurzaam voedsel, is vorig jaar voor de tweede keer op rij met met zo’n 30 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie woensdag bekendgemaakt.

Het succes kan voor een groot deel worden verklaard door een sterke stijging in het aanbod van duurzaam vlees. Veel supermarkten hebben in 2011 hun assortiment aangepast, waardoor consumenten een grotere keuze hadden uit biologische en fairtradeproducten.

De verkoop van de al langer populaire producten met een zogeheten EKO-keurmerk steeg met 134,4 miljoen euro (20,1 procent) het sterkst in tien jaar. De omzet van diervriendelijke producten met het Beter Leven-keurmerk werd daarnaast bijna verdubbeld.

Het totale marktaandeel van duurzaam voedsel groeide afgelopen jaar van 3,5 naar 4,5 procent.

Reageer op dit artikel