nieuws

Duur tijdelijk contract voor jongeren langer

Slagersnieuws

DEN HAAG – Werkgevers kunnen jongeren tot 27 jaar gedurende de crisis langer en vaker aanstellen via een tijdelijk contract. Dat gebeurt tenminste als het aan Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt. Hij heeft een wetsvoorstel ingediend.

Duur tijdelijk contract voor jongeren langer

DEN HAAG – Werkgevers kunnen jongeren tot 27 jaar gedurende de crisis langer en vaker aanstellen via een tijdelijk contract. Dat gebeurt tenminste als het aan Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt. Hij heeft een wetsvoorstel ingediend.

In de huidige wet moeten tijdelijke contracten van werknemers na een periode van drie jaar of bij het vierde opvolgende contract, over gaan in een vast contract. Bescherming van de werknemer is het achterliggende doel. Maar in onzekere tijden als deze, zullen werkgevers minder snel een tijdelijk dienstverband om willen zetten in een vast dienstverband. Gevolg is dat jongeren werkloos worden.

Met de nieuwe maatregel hoeft de werkgever een werknemer pas na een periode van vier jaar of bij het vijfde tijdelijke contract een vaste baan te bieden. Volgens MKB-Nederland zijn bedrijven hierdoor beter in staat jongeren te behouden. Het wetsvoorstel geldt de komende twee jaar. Nadat het ontwerp voor spoedadvies naar de Raad van State is gestuurd, zal het ontwerp ingediend worden bij de Tweede Kamer. 

 

Reageer op dit artikel