nieuws

Duitsers eten veel varkensvlees

Slagersnieuws

BONN – De vleesconsumptie in Duitsland ligt op het Europees gemiddelde, maar Duitsers eten relatief veel varkensvlees.

Duitsers eten veel varkensvlees

BONN – De vleesconsumptie in Duitsland ligt op het Europees gemiddelde, maar Duitsers eten relatief veel varkensvlees.

Gemiddeld wordt per hoofd van de bevolking jaarlijks 40 kilo varkensvlees gegeten. Dat is 41% van de totale Duitse vleesconsumptie. Naast vers vlees valt daar ook al het varkensvlees onder dat in andere levensmiddelen is verwerkt.

Slager

Binnen het retailsegment heeft de slager in Duitsland nog een relatief groot marktaandeel. Bijna 15% van het vlees wordt door slagers verkocht. Zij moesten de laatste jaren wel marktaandeel inleveren ten koste van de supermarkten, maar dat gaat minder snel dan in Nederland. Binnen het segment supermarkten is het aandeel van de discounters in Duitsland relatief groot. Zij verkopen bijna 27% van al het varkensvlees.

Het assortiment in de Duitse supermarkt onderscheidt zich van het Nederlandse door het grote aanbod in worstsoorten. Ook worden er veel rauwe onbewerkte vleesproducten aangeboden. De trend naar snel te bereiden vleesproducten is in Duitsland nog wat minder sterk doorgezet in vergelijking tot Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:
‘Productie varkensvlees weg uit Nederland’ (21 april 2010)
Goedkopere schouderstukken in trek (16 april 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over varkensvlees

Reageer op dit artikel