nieuws

Drie nominaties Spare Ribs Trophy 2009

Slagersnieuws

RIJSWIJK – In een nek-aan-nek race hebben De Groene Weg Slagerij Theo Pronk uit Rotterdam, Slagerij Verweij uit Harmelen en Keurslagerij Elshout uit Drunen zich geplaatst als genomineerden voor de Spare Ribs Trophy 2009.

Drie nominaties Spare Ribs Trophy 2009

RIJSWIJK – In een nek-aan-nek race hebben De Groene Weg Slagerij Theo Pronk uit Rotterdam, Slagerij Verweij uit Harmelen en Keurslagerij Elshout uit Drunen zich geplaatst als genomineerden voor de Spare Ribs Trophy 2009.

Op maandag 29 juni krijgt, tijdens de heropening van het KNS-gebouw in Rijswijk, de winnaar de trophy uit handen van TV-presentatrice Nicolette van Dam krijgen uitgereikt. De finalekeuring vond donderdag 4 juni plaats bij SVO in Rijswijk. De jury, bestaande uit Piet van den Berg van Nice to Meat, slager Rien Bezooijen uit Rotterdam en SVO-docent Bert de Jonge, keurde de inzendingen van de finalisten uit de eerste en tweede ronde van de wedstrijd, meldt de organiserende Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Bij de laatste keuring is vooral gelet op de aantrekkelijkheid van de spareribs. ‘Het gaat uiteindelijk om de verkoop van dit soort producten aan de consument. Als jurylid moet je je verplaatsen in de situatie van de klant bij de slager,’ zo verduidelijkt Van den Berg. Ook oordeelde de vakjury over de juiste vleessmaak, de malsheid en de beet.

Na de bekendmaking van de winnaar en de tweede en derde plaats op 29 juni krijgen alle finalisten het juryrapport van de laatste keuring toegestuurd.

Lees ook: Slager Aarnoutse leidt in Spare Ribs trophy 2009

 

 

Reageer op dit artikel