nieuws

Drentse slager Wildeboer slacht weer volop

Slagersnieuws

HOOGEVEEN – Aaldert Wildeboer slacht weer volop in zijn slachterij in Hoogeveen. Momenteel slacht hij tussen de zeventig en honderd runderen per week.

Drentse slager Wildeboer slacht weer volop

HOOGEVEEN – Aaldert Wildeboer slacht weer volop in zijn slachterij in Hoogeveen. Momenteel slacht hij tussen de zeventig en honderd runderen per week.

Dat meldt Meat & Meal. Wildeboer sloot zijn slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden vorig jaar nadat het programma Tros Radar en minister Gerda Verburg de slachterij beschuldigden van ‘misstanden’. Door de ophef raakte de Drenthse slager vrijwel in één klap al zijn klanten kwijt. De slachterij werd verkocht aan een projectontwikkelaar en op het terrein worden mogelijk woningen gebouwd.
 

Op 7 oktober doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak in de zaak die Wildeboer tegen Radar en Verburg aanspande. Wildeboer wil een schadevergoeding voor alle geleden schade. De koeien die nu bij Wildeboer worden geslacht, worden voornamelijk afgezet bij lokale slagers en grossiers. Vorig jaar om deze tijd slachtte Wildeboer slechts een paar koeien per week, voornamelijk voor zijn eigen slagerij.

Meer berichten over Wildeboer
 

Reageer op dit artikel