nieuws

Dorpsslager verkoopt frikadellen op internet

Slagersnieuws

ZUIDLAND – De winkel is gesloten, maar de verkoop gaat door. Wie vlees van de Zuidlandse slager Van Koppen wil, moet een bestellijst op internet invullen. Bellen kan ook.

Dorpsslager verkoopt frikadellen op internet

ZUIDLAND – De winkel is gesloten, maar de verkoop gaat door. Wie vlees van de Zuidlandse slager Van Koppen wil, moet een bestellijst op internet invullen. Bellen kan ook.

Dat was even wennen voor de vaste klanten, maar die blijken zo gehecht aan z’n ambachtelijke beenham, grillworsten en bekroonde frikadellen dat ze de digitale weg naar de slager weer hebben gevonden, meldt het Algemeen Dagblad. ‘Dat heeft ons ook wel verrast,’ laat Gert van Koppen (47) de krant weten. De dorpsslager had wel wat uit te leggen toen hij bekend maakte dat z’n winkel aan de Raadhuisstraat na vijfentwintig jaar sloot: ‘Zes dagen in de week tachtig uur werken. Alles op een holletje. Nooit ben ik ziek geweest, omdat ik het me niet kon veroorloven. Zo haal ik de vijfenzestig niet, dacht ik bij mezelf.’ Op het moment dat hij de kans kreeg – een vast personeelslid nam afscheid – om het roer om te gooien, greep hij die met beide handen aan.  ‘Nu doe ik waar ik echt goed in ben. Worsten maken, kan ik als de beste. Mijn vrouw is geweldig met soepen, stampotten en salades. Samen vormen we een perfecte combinatie voor een partyservice.’

Dat is de toekomst, zegt Van Koppen. ‘Alles wordt duurder. Met de hele familie een feestje in een restaurant houden, loopt in de papieren. Wij bezorgen goed eten voor minder geld gezellig bij de mensen thuis.’ Klanten begrepen de overstap wel, maar er waren erbij die er niet van konden slapen. ‘Sommigen krijgen uitslag van vlees van een ander. Ik stop er geen rommel in, terwijl in de supermarkt rookworsten liggen die buiten de vriezer een jaar goed kunnen blijven. Vlees! Denk na!’ Voor die klanten heeft hij een bestellijst op internet. Woensdag halen de mensen hun bestellingen op.

Informatie: www.vankoppenpartyservice.nl

 

Reageer op dit artikel