nieuws

Dood slager: celstraf geëist tegen trucker

Slagersnieuws

SPIJKENISSE – Tegen een 32-jarige Hellevoetse trucker is vorige week negen maanden celstraf geëist en een rijverbod van twee jaar. De officier van justitie achtte hem schuldig aan de dood van slager Maarten de Hek uit Spijkenisse. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD).

SPIJKENISSE – Tegen een 32-jarige Hellevoetse trucker is vorige week negen maanden celstraf geëist en een rijverbod van twee jaar. De officier van justitie achtte hem schuldig aan de dood van slager Maarten de Hek uit Spijkenisse. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD).

De Hek botste woensdagmiddag 16 januari op de schemerige Clydeweg na een inhaalmanoeuvre met zijn bestelbus op een oplegger die schuin op de rijbaan stond. Hij was op slag dood.  De Hellevoeter had kort voor de botsing geprobeerd zijn truck met oplegger te keren vanwege een file, maar was in de middenberm vast komen te zitten. Hierop had hij zijn oplegger afgekoppeld. Hij was net pionnen aan het halen, toen De Heks wagen zich in de op hoofdhoogte hangende metalen stangen van de oplegger boorde.

‘De laatste momenten van mijnheer De Hek moeten verschrikkelijk zijn geweest,’ liet de aanklager in het Algemeen Dagblad optekenen. Hij rekende de trucker het ongeluk zwaar aan. Toen hij opmerkte dat hij bij de straf rekening hield met de gevoelens van de nabestaanden, werd advocaat Gerard van den Ende nijdig. ‘Zij willen het ongeluk juist afsluiten en zijn niet uit op een hoge straf voor mijn cliënt.’ Zelf zei de Hellevoeter heel goed te beseffen dat hij een fout heeft gemaakt. Hij rijdt nog dagelijks over de Clydeweg en denkt heel veel aan het dodelijk ongeval. ‘Maar ja, je moet verder.’

Zijn advocaat pleitte voor een werkstraf. Hij vroeg zich af in hoeverre zijn cliënt nog als bestuurder gezien kon worden tijdens het ongeluk. Daarnaast wierp hij op dat de slager mogelijk niet met zijn gedachten bij de weg was. Hij had een mobieltje in zijn hand, waarmee overigens niet gebeld of ge-sms’t werd. Ook keek De Hek volgens verklaringen mogelijk op een kaart. Maar volgens de officier van justitie had hij nooit kunnen verwachten dat er een oplegger op de weg zou staan.

Uitspraak over zes dagen.

 
 

Reageer op dit artikel