nieuws

Donner tegen Ramekers gouden handdruk

Slagersnieuws

DEN HAAG – Minister Donner (SZW) maakt bezwaar tegen de gouden handdruk die de vertrokken voorzitter Jos Ramekers (foto) van het Productschap Vee en Vlees (PVV) meekrijgt. Die is te royaal.

Donner tegen Ramekers gouden handdruk

DEN HAAG – Minister Donner (SZW) maakt bezwaar tegen de gouden handdruk die de vertrokken voorzitter Jos Ramekers (foto) van het Productschap Vee en Vlees (PVV) meekrijgt. Die is te royaal.

De minister heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) begin deze week laten weten dat die uiterst terughoudend moet zijn bij goedkeuring van de wachtgeldregeling. Donner vindt de getroffen regeling niet passen in deze tijd van economische crisis en maatschappelijke discussies over topbeloningen en stuurt aan op versobering. Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees heeft 10 december de verordening goedgekeurd waarin de wachtgeldregeling voor de oud-voorzitter wordt geregeld. Die moet vervolgens door de SER worden goedgekeurd. In het uiterste geval kan de minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid de verordening vernietigen. Donner heeft nu een waarschuwing afgegeven, meldt het Agrarisch Dagblad.

Donner kreeg de verordening op zijn bureau omdat hij uiterlijk dinsdag jl. daarover Kamervragen moest beantwoorden. Hij concludeerde dat hij deze regeling niet wenselijk vindt en liet dat de SER weten. De Kamervragen deed hij af met een kort briefje over ‘gesprekken die nog gaande zijn’. Die gesprekken heeft hij met zijn waarschuwing zelf in gang gezet.

 

Reageer op dit artikel