nieuws

Donderdag duidelijkheid over staking Vion

Slagersnieuws

DRUTEN – Donderdagavond 5 juli wordt duidelijk of het personeel van het slachthuis in Druten vrijdag gaat staken. Om 18.00 uur verloopt het ultimatum dat de vakbond aan Vion heeft gesteld.

Donderdag duidelijkheid over staking Vion

DRUTEN – Donderdagavond 5 juli wordt duidelijk of het personeel van het slachthuis in Druten vrijdag gaat staken. Om 18.00 uur verloopt het ultimatum dat de vakbond aan Vion heeft gesteld.

De werknemers hebben acties aangekondigd uit onvrede met het sociaal plan dat de directie van vleesbedrijf Vion, waar het slachthuis onder valt, heeft voorgesteld. Vion heeft onlangs besloten dat de vestiging in Druten sluit.

Vakbondsman John Klijn van FNV Bondgenoten verwacht dat Vion niet reageert op het ultimatum, een sociaal plan zoals het personeel het graag ziet, zegt hij in De Gelderlander. ‘In dat geval leggen de werknemers vrijdag het werk neer, zoals is afgesproken tijdens de vakbondsbijeenkomst van maandag waar 115 man aanwezig was.’

De sluiting van de vestiging staat gepland voor eind augustus. Bij het slachthuis werken 180 mensen in vaste dienst plus zo’n vierhonderd flexwerkers. De productie in Druten wordt overgeheveld naar Boxtel en Groenlo. Een deel van het vaste personeel kan worden herplaatst.

Lees ook:
Acties bij vleesbedrijf Vion (4 juli 2012)
FNV geschokt door ontslaggolf Vion (19 juni 2012)
Vion schrapt honderden banen (15 juni 2012)

Kijk in ons archief voor:

Meer berichten over Vion

 

Reageer op dit artikel