nieuws

Domino’s haalt plofkip van pizza

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Domino’s Pizza stopt met het gebruik van plofkip op haar pizza’s. Dat meldde de keten vorige week aan dierenrechtenorganisatie Wakker Dier.

Domino’s haalt plofkip van pizza

DOETINCHEM – Domino’s Pizza stopt met het gebruik van plofkip op haar pizza’s. Dat meldde de keten vorige week aan dierenrechtenorganisatie Wakker Dier.

Domino’s Pizza zegt uiterlijk juli 2014 over te stappen op de één ster norm van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. De pizzaketen is het vijfde A-merk dat belooft op korte termijn de plofkip in de ban te doen. Eerdere toezeggingen kwamen van Unilever, Struik, Olvarit en Wagner Pizza.

Een toezegging van supermarkten, ook vorige week, dat ze uiterlijk 2020 plofkipvrij zullen zijn is door Wakker Dier weggehoond. ‘2020 is niets meer dan tijdrekken’, stelt de organisatie in een persbericht. Hierop heeft Wakker Dier de supermarkten gemeld haar plofkipcampagne tegen de supermarkten op volle kracht door te zetten. Wakker Dier vindt dat de supermarkten net als de A-merken binnen één tot drie jaar plofkipvrij kunnen zijn.
 

Reageer op dit artikel